Matka OMM-kisoihin: Osa I, Ensimmäinen leiri

Jos et ollut tietoinen, järjestetään tänä keväänä historian ensimmäistä kertaa Amerikkalaisen jalkapallon opiskelijoiden MM-kisat (OMM-kisat). Kisoihin ovat osallistumassa kaksi pitkän linjan yliopisto-jenkkifutiksen maata, Meksiko ja Japani, sekä yliopisto-jenkkifutiksen untuvikot, Ruotsi, Kiina ja Suomi. Kisat järjestetään Ruotsin Uppsalassa ja paikan päällä onkin kovaa valmistauduttu maailmantason kisoihin (http://www.uppsala2014.com/).

Suomen joukkue kerääntyi yhteen ensimmäistä kertaa menneenä lauantaina maajoukkueleirillä. Leirille osallistui myös kaksi Predatorsin omaa kasvattia: hyökkäyksen tehojyrä, Matti Raski (RB), ja puolustuksen sielu, joukkueen kapteeni, Lauri Lavanti (DL & K). Leirillä maajoukkue pääsikin harjoittelemaan pelipaikkakohtaisia tekniikoita, joukkueen omaa pelikirjaa ja tutustumaan uusiin joukkuetovereihinsa.

Lauri Lavanti

 

Pelaajiemme tunnelmat leirin jälkeen ovat positiiviset ja malttamattomat. Onneksi kisoihin on kuitenkin enää jäljellä reilut 3 viikkoa, ja pääsevät poikamme pian jo pelaamaan. Joukkueeseen kuitenkin mahtuu vielä mukaan, ja suosittelemmekin kaikille korkeakoulu-tasolla opiskeleville jenkkifutiksen pelaajille ottamaan yhteyttä maajoukkueen valmennukseen! Lisätietoja Suomen maajoukkueesta löytyy sivulta: http://www.sajl.fi/maajoukkueet/opiskelijoiden-maajoukkueet/

Matti Raski

 

Laurin tuntemuksia leiriltä: “Leirillä oli hyvä yhteishenki, ja treenaaminen sujui loistavasti. Hieman kovempaa oltaisiin voitu mennä, mutta vähäisen osanoton takia ymmärrettävästi keskityttiin hyvin tekemiseen kovuuden sijaan. Uskon kuitenkin voimakkaasti että porukka nivoutuu hyvin yhteen kisoihin mennessä ja kisoissa pelataan tasokasta jenkkifutista!” Sekä tietenkin myös Matin kokemukset leiristä: “Ensimmäinen MM-kisoihin valmistava leiri oli mielestäni onnistunut ja sekä treenit että palaverit toivat pelikäsitykseen uusia juttuja. Pidin erityisesti siitä, että pelipaikkakohtaisessa harjoittelussa painotettiin fyysisiä otteita. Joukkue vaikuttaa motivoituneelta ja innostuneelta ja uskon että saamme hyvät kisat aikaan!” Vielä kuitenkin on Predatorsinkin pojilla tähtäin lähempänä OSM-kisojen lähestyessä uhkaavasti.

Vastaa