Otteluennakko: NDU Black Knights @ Home 21.3.2015

Lauantaina itäisen lohkon kärkikamppailussa Predators saa vieraaksi Black Knightsin Maanpuolustuskorkeakoulusta. Ritarit ovat voittaneet suurinumeroisesti kahdessa pelaamassaan ottelussa ensin Lappeenranta Wildmenin vieraissa ja viime viikolla KyAmk Eaglesin kotonaan Santahaminassa. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin neljästi ja kadetit ovat onnistuneet nappaamaan voiton jokaisesta aiemmasta kohtaamisesta. Edellisen vuoden SM-sarjassa NDU oli sarjan toinen. Joukkueella on paljon pelaajia useissa eri seurajoukkueissa ja esimerkiksi pelinrakentaja Eino Matikainen ja tukimies Toni Tuhkanen olivat voittamassa seurajoukkueiden Euroopan mestaruutta edelliskesänä. Ennakkoasetelmissa Predators lähtee siis otteluun altavastaajana.

Vaikka Predators ei ole edellisillä kausilla onnistunutkaan kadetteja kukistamaan, voi tämän vuoden tilanne olla täysin toinen. Kadettien hyökkäys on perinteisesti nojannut vahvaan juoksuhyökkäykseen. Joukkue on kuitenkin menettänyt kaksi parasta keskushyökkääjäänsä tälle kaudelle, mikä on näkynyt selkeästi esimerkiksi pelitaktiikassa. Joukkue nojannee kuitenkin lauantain pelissä edelleen juoksuun väläytellen ajoittain pidemmillä heitoilla. Keskushyökkääjämuutosten jälkeen pelinrakentajan juoksut tulevat korostumaan entisestään ja Matikainen hyvin puolustuksen linjaa lukevana ja fyysisenä juoksijana rohmuaa palloa varmasti itselleen paljon. Predatorsin puolustuksessa korostuukin etenkin kapteeni Jaakko Holopaisen ja Karri Aunolan johtama, Lappeenrantaa dominoinut puolustuksen linja.

-NDU on hyvin valmennettu joukkue, jonka hyökkäys on yksi sarjan tasapainoisimpia. Hyökkäystä johtava Eino Matikainen on atleetti, joka osaa sekä heittää palloa hyvin että edetä pallon kanssa juosten. Avain voittoon onkin MPKK:n hyökkäyksen pysäyttäminen tai vähintäänkin sen hidastaminen kärsivällisellä ja kurinalaisella puolustamisella, kommentoi päävalmentaja Pekka Lamminsalo MPKK:n hyökkäystä.

NDU puolustus on hyvin liikkuva ja kurinalainen, mutta varsin pienikokoinen eikä myöskään yltiöfyysinen, johon saalistajien hyökkäys varmasti yrittää iskeä. Predators hyökkäys lähtenee varsin samanlaisella pelitaktiikalla edellispeliin nähden liikkeelle ja keskushyökkääjäkaarti saanee suurimman vastuun etenemisestä. Aallon hyökkäystä on kuitenkin rokottanut muutaman avainpelaajan valitettava loukkaantuminen.

-Uskomme hyökkäyksessä oman kärsivällisen puurtamisemme tuovan voittoon tarvittavat pisteet. Meillä on hyökkäyksessä jokaisella pelipaikalla heittää sisään pelaajia, jotka pystyvät dominoimaan ketä tahansa oman paikkansa puolustajaa tässä sarjassa yksi vastaan yksi -tilanteessa. Pelaamalla kärsivällisesti ja kääntämällä nämä 1vs.1-tilanteet eduksemme korjaamme voiton ottelusta, toteaa hyökkäyksen koordinaattori Roope Kolehmainen.

-Uskon, että kadetinkin jalkaa alkaa pelin loppupuoliskolla painaa vahvasti juoksupainotteisen hyökkäyksemme puolustaminen, jatkaa Lamminsalo.

Lauantain pelissä on siis kyse titaanien taistosta. Ottelutapahtuma alkaa 17.15 ja pelin kick-off on 17.30. Ottelun yhteistyökumppaneina toimivat Gear4Teams, Äpy, Jäynä ja AussieBar. Puoliaikashowsta ja Predators-kannatuksesta vastaa Wolverines Cheerleaders. Tervetuloa! Lisätiedot tapahtumasta osoitteessa: https://www.facebook.com/events/658185437618959/