Otteluennakko: Wildmen @ Home 28.2.2015

Predators avaa 28.2. Otahallissa sarjakautensa Lappeenranta Wildmeniä vastaan. Kello 17.30 starttaava ottelu on samalla myös Itälohkon avausmatsi sekä suunnannäyttäjä sarjan voimasuhteille. Osviittaa Predatorsin iskukyvystä antoi Turun harjoitusturnaus, jossa Predators onnistui kaatamaan Åbo Akademi 09ersin, joka on tällä hetkellä puhtaalla pelillä Turun lohkon kärjessä, ja palasten loksuessa kohdalleen pystyy Predators haastamaan juokkueen kuin joukkueen korkeakoulusarjassa. Toisaalta amerikkalaisen jalkapallon harjoitusotteluissa tyypillisesti kokeillaan esimerkiksi erilaisten kuvioiden toimivuutta ja vasta sarjapeleissä päästään mittaamaan joukkueiden todellinen iskukyky.

 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=DDyqbXcd51A]

 

Predators on treenannut läpi lukuvuoden erittäin kovaa, ennätyssuuren valmennuskaartin opastuksessa. Vaihtuvuus pelaajistossa on ollut vähäinen ja uudet pelaajat ovat nopeasti nousseet ratkaisurooleihin joukkueessa. Lisäksi Wolverines-yhteistyön avulla monet kesäseurattomat pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan 2-3 lisäkertaa viikossa Suomen huippufutaajien ja -valmentajien kanssa. Predators-leirissä uskotaan tehdyn työn näkyvän lauantaina tulostaululla.

-Luotan siihen, että me ollaan treenattu tämä talvi niin hyvin, että pystymme voittamaan sen pelin, ilmoittaa päävalmentaja Pekka Lamminsalo.

Edellisen vuosien perusteella Predators saa lauantaina vastaansa fyysistä perusjefua pelaavan joukkueen. Wildmen ei esittänyt tulokaskaudellaan varsinaisia ihmeellisyyksiä, mutta pystyi yksinkertaisella pelillä ja muutamalla kaksinkappailun voitolla pitämään esimerkiksi OSM-turnauksessa Predatorsin tiukoilla. Yhtä vuotta kokeneempana joukkue tuskin on mennyt kuitenkaan taaksepäin pelillisesti saatika fyysisesti. Ennakkoon Wildmenin uskotaan juoksevan valtaosan hyökkäyksen downeista ja haastavan Ilari Nikun valmentaman erittäin iskukykyisen puolustuksen linjan sekä Lauri Lavannin johtaman fyysisen tukimieskaartin.

Predators lähtee haastamaan Wildmen puolustusta todennäköisimmin myös maahyökkäyksellä. Jo viime kaudella Predatorsin pelin sieluna toiminut hyökkäyksen takakenttä hakee korkeakoulusarjassa vertaistaan. Joonas Satka, Alex Harju ja Matti Raski ovat saaneet Turun turnauksen MVP-palkinnot pokanneet tulokas-RB:t Niko Kantosen ja Matias Hämäläisen rinnalleen ja joukkoa täydentää maajoukkuetason futari Lauri Vainio.

Ennakkoasetelmien perusteella on lupa odottaa lauantai-illan ottelusta hektistä kamppailua, jossa kypärät ja hartiasuojat kolisevat villisti. Puoliaikashowsta vastaa tanssiryhmä CanCan. Ovet avautuvat n. 16.45 ja ottelun kick-off on 17.30. Tapahtuma on kaikille ilmainen! Tervetuloa!

 

Ottelutapahtuma myös Facebookissa osoitteessa: https://www.facebook.com/events/755868737854939